Placeholder

Brian May boos op Donald Trump

Brian May is niet echt blij dat Donald Trump muziek van Queen gebruikt bij evenementen rondom zijn presidentscampagne. Volgens de legendarische gitarist heeft hij nooit om toestemming gevraagd.

"Ik heb een storm aan klachten gekregen over het feit dat Donald Trump We Are The Champions als zijn 'themalied' gebruikt op televisie. Dit is geen officieel Queen-statement, maar ik kan wel bevestigen dat er geen toestemming is gevraagd of is gegeven. We laten ons nu adviseren over welke stappen we kunnen nemen om dit te stoppen", schrijft May op zijn website.

De gitarist benadrukt dat hij niet per se tegen Trump is. "Ongeacht de opvattingen van Trump, is het altijd al tegen ons beleid geweest om toe te staan dat muziek van Queen wordt gebruikt bij politieke campagnes", aldus May. "Onze muziek gaat over onze dromen en gedachten en is voor iedereen die er naar wil luisteren en er van wil genieten."

Queen is niet de eerste die Trump terugfluit voor het ongevraagd gebruiken van muziek. Eerder beklaagden onder meer R.E.M.-frontman Michael Stipe, Aerosmith, Adele en de Rolling Stones zich over de politicus.