Boulahrouz ongelukkig met Sabia

'Ik was geblokkeerd', zo voelde voetballer Khalid Boulahrouz zich in de jaren waarin hij getrouwd was met zijn inmiddels ex-vrouw Sabia Engizek.

'Mijn verstand zei ergens al: 'Je hebt geen partner nodig om te slagen als prof.' Maar ik was verliefd', zegt Boulahrouz in een interview met het driemaandelijkse sportmagazine Helden dat donderdag verschijnt. 

'Een profvoetballer wil eigenlijk maar één ding en dat is thuis rust vinden. Die rust vond ik niet.'

Door de nieuwe relatie van Sabia met Rafel van der Vaart kwam het privéleven van de voetballer tegen zijn zin in de publieke aandacht. 'Ik koester mijn privéleven. Als geen ander', aldus Boulahrouz.

Khalid en Sabia Boulahrouz trouwden in 2006. Tijdens het EK 2008 beleefden ze een drama met de dood van hun eerste kind, dochtertje Anissa. Het Nederlands elftal droeg daarom tijdens het toernooi een rouwband om hun arm. Het stel kreeg later nog twee kinderen. Een zoon, Daamin en een dochter, Amaya en scheidde officieel in 2012.

In het interview gaat Boulahrouz uitgebreid in op de problemen in zijn huwelijk en hoe die zijn voetbalcarrière beïnvloedden. 'Ik merkte na verloop van tijd dat ik ze niet los kon laten op het voetbalveld', aldus de voetballer die stelt dat zijn loopbaan door de ruzies en onenigheden met Sabia niet geworden is wat hij had gewild. 'Heel eerlijk, ik was liever alleen.'

De verdediger van Sporting Portugal zegt verder te balen van het feit dat zijn ex-vrouw nog veelvuldig onder de naam Boulahrouz in de media verschijnt.

Sinds de scheiding voelt hij zichzelf stukken beter. Met een nieuwe relatie is Boulahrouz dan ook, 'totaal nog niet bezig'.