×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Boer Zoekt vrouw-info ligt na lek op straat

13.04.2018 -

KRO-NCRV heeft excuses aangeboden voor een lek op zijn website waardoor enige tijd brieven en foto's van honderden potentiële kandidaten die zich hebben aangemeld voor het programma Boer Zoekt Vrouw openbaar zijn geworden.


Donderdagavond onthulde de site slebs.nl het lek bij de omroep. De omroep zegt in een verklaring 'enorm geschrokken' te zijn van het lek dat is geconstateerd in de beveiliging in het aanmeldsysteem van de Boer Zoekt Vrouw-website.

'Dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Bij constatering is onmiddellijk actie ondernomen, het datalekprotocol is in werking gesteld en het lek gedicht. Wij betreuren het voorval ten zeerste en doen er alles aan om dit in de toekomst te voorkomen', zo valt te lezen in de verklaring. De omroep was de hele ochtend niet voor commentaar bereikbaar.

KRO-NCRV zoekt nu uit hoe dit heeft kunnen gebeuren en welke gegevens mogelijk openbaar toegankelijk zijn geweest. De omroep biedt aan alle betrokkenen zijn excuses aan.