‘Boekendeal voor Angelina Jolie’

Angelina Jolie kan met enig geluk ’s werelds bestbetaalde schrijfster worden. Er wordt al meer dan 35 miljoen euro geboden voor een autobiografie van de actrice en ambassadeur van de VN.

Dat weet Daily Star. Zeker drie grote Amerikaanse uitgeverijen zouden in de race zijn om een deal te sluiten met de 38-jarige Angelina. Een bron denkt dat het zeer lucratief zal zijn: 'Degene die ermee vandoor gaat, treft een goudmijntje. Haar boek zal zeker weten de bestsellerlijsten overal ter wereld gaan aanvoeren. Zo’n enorm bedrag is dan snel terugverdiend.'

Een vriendin van Angelina zegt dat de actrice ernaar uitkijkt. 'Ze heeft altijd al een boek willen schrijven en nu is de tijd er rijp voor.' Sinds de actrice haar borsten preventief liet verwijderen uit angst voor borstkanker, zit ze goed in haar vel.

Taboes

'Ze heeft in het verleden veel meegemaakt, maar voelt zich nu zo prettig dat ze erover kan schrijven en die zaken in een context kan plaatsen. Niks is taboe, behalve zaken die de privacy van haar kinderen aantasten', zegt de bron.

Hillary Clinton kreeg eerder dit jaar een voorschot van meer dan tien miljoen euro voor haar levensverhaal. Dat is minder dan de helft van wat haar man Bill Clinton in 2004 kreeg voor zijn autobiografie.