Boek over Armin van Buuren

Armin van Buuren presenteerde woensdagmiddag in het Amsterdamse café Bitterzoet het boek ‘Een op een’, over het turbulente leven van de dj. De schrijver, Coen Bom, heeft hem daarvoor een jaar lang gevolgd.

Een relatie die wel eens meeging naar concerten, vond het jammer dat er niets werd gedaan met de soms bizarre ervaringen van Armin, die in 2008 door het Britse DJ Magazine werd uitgeroepen tot ‘Beste dj ter wereld’. Zo ontstond het idee van een boek. Over een schrijver hoefde de dj niet lang na te denken. De columns van Coen Bom vindt hij “echt kicken”. 

In Panama beleefde de Armin wel de meest bizarre gebeurtenis in zijn leven. Hij vertelt: “We werden daar opgehaald door mensen in een enorme limousine. In no time kwamen er grote hoeveelheden cocaïne tevoorschijn. Ik was toen echt wel even bang, want in dat land gelden strenge straffen.” De dj gebruikt zelf geen drugs: “Je moet heel stabiel zijn om dit werk aan te kunnen,” zegt de nuchtere Hollander. Hij laat de roem ook niet naar zijn hoofd stijgen, aan egotripperij doet hij niet.

Het werk van de dj valt de mensen om hem heen weleens zwaar. Zo is zijn moeder erg bezorgd over de gesteldheid van haar zoon. Ook voor vriendin Erika, binnenkort zijn echtgenote, is het weleens lastig zich aan te passen aan het vreemde leven van een beroemde dj.

Hoe Armin zich over vijf jaar ziet is hij nog niet over uit. Wel wil hij de rest van zijn leven blijven draaien. “Als ik vijftig ben, draai ik nog. Misschien niet op dit niveau, maar draaien zal ik.”