BN’ers veilen kleren voor Diana

Het Rode Kruis en distributeur Cinéart gaan de overleden prinses Diana op een bijzondere manier eren. Tijdens de Nederlandse première van de gelijknamige film over haar leven op zondag 3 november wordt alle gasten gevraagd een kledingstuk of accessoire af te staan voor een veiling voor het Rode Kruis, waar de prinses ambassadeur voor was.

Zo doneert RTL4-coryfee Irene Moors een jurk van Addy van den Krommenacker aan de veiling en stelt topmodel Yfke Sturm haar Gucci-sandalen met hak ter beschikking. De veiling zelf start op 14 november, de dag waarop de film in de Nederlandse bioscopen gaat draaien, via de website van het Rode Kruis.

De volledige opbrengsten van de auctie gaan naar het Rode Kruis. Het initiatief is geïnspireerd op een bijeenkomst in New York in 1997, waar prinses Diana voor een soortgelijke veiling ook een deel van haar jurken afstond.

De Nederlandse première van Diana, met actrice Naomi Watts in de titelrol, sluit op 3 november ook de derde Amsterdam Film Week af. De vertoning is niet exclusief voor BN'ers: de kaartverkoop is inmiddels van start gegaan via de site van de Amsterdam Film Week.