BN’ers herdenken overleden ‘Mies’

Mies Bouwman is gisteren in alle rust 'ingeslapen' in haar woning. Daar overleed zij op 88-jarige leeftijd. Bekend Nederland staat vandaag stil bij hun 'Mies'.

'Dag lieve Mies… Ik vond het een eer!', schrijft Gijs Staverman op zijn Instagram. Ook Gerard Joling staat stil bij het overlijden: 'Mies Bouwman helaas overleden, heel veel sterkte voor haar familie. Enorm fijn dat ik haar meerdere malen heb mogen ontmoeten'. 'Lief, mooi mens. Wat zal je gemist worden. Ik wens je kinderen, kleinkinderen en alle nabestaanden kracht dit grote verlies te dragen!', schrijft stylist Maik de Boer bij een foto van Mies.

Jochem Myjer deelt een dierbare herinnering aan Mies: 'Mies Bouwman. Een televisielegende van een andere generatie. Waar mijn generatie opgroeide met Linda de Mol, groeiden mijn ouders op met haar. Ooit deelde ik als jonge cabaretièr een kleedkamer met haar. Wat een charisma, maar bovenal, wat een lieve vrouw was het. Ze wist je meteen op je gemak te stellen. Een paar jaar later had ik de eer om een award in ontvangst te nemen. Na afloop feliciteerde ze mij: 'Weet je nog dat wij ooit een kleedkamer gedeeld hebben?', vroeg ze. 'Natuurlijk weet ik dat nog', antwoordde. Maar ik was eerder verbaasd dat zij het nog wist. Ik kende haar niet persoonlijk. Heb de eer gehad om haar een paar keer tegen te komen. Die herinnering koester ik nog meer', aldus de cabaretièr.

'Rust zacht lieve Mies! Je was mijn grote voorbeeld, dankjewel', aldus Caroline Tensen. 'Wat is het toch een raar gevoel als iemand die je verder helemaal niet persoonlijk kent, je toch een gevoel heeft gegeven dat ze heel dicht bij je stond. Mies heeft haar plek in vele harten denk ik. Door altijd zichzelf te zijn. Rust zacht lieve Mies Bouwman', schrijft Ilse DeLange bij een foto van Mies. Mike Weerts herdenkt het televisieicoon ook: 'Rust zacht boegbeeld, en lieve Mies…', schrijft hij bij een foto van haar.

 

Dag lieve Mies…. ik vond het een eer!#mies #bouwman #rust #zacht

Een bericht gedeeld door Gijs Staverman (@gijsstaverman2.0) op

 

Rust zacht lieve Mies!! Je was mijn grote voorbeeld! Dankjewel

Een bericht gedeeld door Caroline Tensen (@carolinetensen) op

 

Rust zacht lieve Mies… #boegbeeld #granddame

Een bericht gedeeld door Mike Weerts (@mikeweertsnl) op

 

Mies Bouwman. Een televisie-legende van een ander generatie. Waar mijn generatie opgroeide met Linda de Mol, groeiden mijn ouders op met haar. Ooit deelde ik als jonge cabaretier een kleedkamer met haar. Wat een charisma, maar bovenal wat een lieve vrouw was het. Ze wist je meteen op je gemak te stellen. Dat zijn de fijnste mensen. Een paar jaar later had ik de eer om uit haar handen de AndrévanDuin-comedy-Award te krijgen. Na afloop feliciteerde ze mij. ‘Weet je nog dat we ooit een kleedkamer gedeeld hebben’ zei ze. ‘Natuurlijk weet ik dat nog’ antwoordde ik. Maar ik was eerder verbaasd dat zij het nog wist. Nogmaals. Ik kende haar niet persoonlijk. Heb de eer gehad om haar een paar keer tegen te komen. Die herinnering koester ik nu nog meer. Sterkte voor de hele familie en alle mensen die haar goed kenden. Na Johan Cruijff is weer een legende van ons weggevallen. (Foto @photography_annereitsma )

Een bericht gedeeld door Jochem Myjer (@jochemmyjer) op

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen