×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

BN’ers doen mee aan Nederland Geeft Licht

BN’ers doen mee aan Nederland Geeft Licht
29.12.2019 -

Bekende Nederlanders als Giel Beelen, Do, Kim Lammers en Ellen Hoog hebben zondagavond in het Olympisch Stadion een lampion ontstoken voor een dierbare die getroffen is door de ziekte kanker. Dat deden ze in het kader van de actie Nederland Geeft Licht.


In het stadion werden bijna 24.000 lampionnen in de vorm van een hart aangestoken. Het ontbrandingsmoment was live te zien op SBS6. Met de actie wil KWF Kankerbestrijding aandacht vragen voor de ziekte kanker. Mensen kunnen een lampion aanschaffen voor een zelfgekozen bedrag vanaf 10 euro. Met de opbrengst van de lampionnen financiert de organisatie onderzoek naar kanker.

Winston Gerschtanowitz en Leonie ter Braak presenteerden het lichtspektakel. Voordat de lampionnen werden aangestoken, deden veel onbekende en bekende Nederlanders hun verhaal. De deelnemers hadden op de lampionnen de naam geschreven van iemand die ze dierbaar is. Zo ontstak Giel Beelen twee lampionnen, eentje voor zijn vader en eentje voor zijn zus.

Zangeres Do stak een lampion aan voor alle artsen die hun best doen om mensen die aan kanker lijden zo goed mogelijk te helpen. Daarna zong ze het nummer Stil In Mij van de band Van Dik Hout. Ook Ruth Jacoth en Rolf zongen een lied tussen de lampionnen.