Mark Rutte

BN’ers ergeren zich aan demonstranten bij toespraak premier Rutte

Bekend Nederland heeft weinig goede woorden over voor het groepje demonstranten dat maandagavond de toespraak van premier Mark Rutte verstoorde. “Het laatste beetje begrip voor ontkenners bij deze kwijt geraakt. Wat een aso’s!!”, twitterde cabaretier Jörgen Raymann.


“Viruswappies zijn aan het schreeuwen tijdens Ruttes toespraak…”, constateerde cabaretier Viggo Waas. “Was er daarom een rij bij Dille & Kamille vanmiddag? Omdat die idioten pannen en lepels moesten kopen?”, vraagt collega Peter Pannekoek zich af. “Ze zijn in ieder geval niet kortademig…”

‘Geen onschuldige griep’

Tijdens de toespraak van Rutte, waarin hij aankondigde dat Nederland voor zeker vijf weken in lockdown gaat in de strijd tegen het coronavirus, waren de demonstranten duidelijk te horen. Tijdens de hele pandemie demonstreerden tegenstanders tegen maatregelen, die ze te ver vinden gaan in verhouding tot de gevaren van het coronavirus. Rutte verwees in zijn speech naar de protesten. “Het is geen onschuldige griep, zoals sommigen hierbuiten denken.”

Dictatuur

Met die opmerking oogst de premier lof bij de BN’ers. “Knap: onverstoord door ondanks bloed irritante gefluit buiten. En met 1 goed geplaatste en geïmproviseerde opmerking de boel in perspectief zetten”, aldus acteur en cabaretier Kasper van Kooten. “Fijn dat Mark die demonstranten even benoemt. Ik dacht even dat de bovenbuurvrouw een Nickelback concert zat te kijken”, twitterde zangeres en presentatrice Ryanne van Dorst.

Positief

Hoewel de politie de demonstranten heeft gevraagd te vertrekken, vindt wetenschapsjournalist Diederik Jekel het positief dat ze te horen waren. “Voor iedereen die ooit jankt over dat we een dictatuur zijn. Dat deze fluiters niet neergeknuppeld zijn lijkt me een redelijk teken van het tegendeel.”