×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Bill Cosby ‘schamper lachend’ in rechtszaal

11.04.2018 -

De zaak tegen Bill Cosby houdt de gemoederen in Amerika flink bezig. Gisteren getuigde muzieklerares Heidi Thomas uit Colorado tegen de eens zo geliefde 'Dr. Huxtable'. En de details liegen er niet om.


Volgens de vrouw heeft hij haar in 1984 dronken gevoerd, waarna ze wakker werd in bed met een naakte Cosby bovenop haar, die haar dwong tot orale seks.

Heidi was in die periode bezig naam te maken als actrice en Cosby stemde ermee in haar mentor te zijn. Ze verklaarde naar de Amerikaanse plaats Reno te zijn afgereisd om de acteur daar te ontmoeten en bleef uiteindelijk bij hem logeren op een ranch buiten de stad. Hij gaf Heidi een script en vroeg haar de rol te spelen van een vrouw onder invloed. Hij bood haar witte wijn aan, waardoor ze aangeschoten raakte. Het eerste dat ze zich daarna kon herinneren, is het beeld van een naakte Cosby die zich oraal aan haar opdrong.

Heidi, destijds 24 jaar, voelde zich vreselijk en dacht dat ze Bill misschien het idee had gegeven dat er iets seksueels tussen hen kon plaatsvinden, wat absoluut niet haar intentie was: 'Ik moet iets gezegd hebben dat hij verkeerd heeft opgevat'. De vrouw zei in de rechtbank ook dat ze nooit een financiële genoegdoening heeft gezocht na het incident. Vandaag moet ze opnieuw verschijnen om haar verhaal verder uit de doeken te doen.

De 80-jarige Cosby zat er volgens diverse media 'schamper lachend bij' en leek niet onder de indruk van de beschuldigingen aan zijn adres.