Bieber weigert wachtwoord telefoon te geven

Justin Bieber weigert het wachtwoord van zijn mobiele telefoon af te staan aan de politie, meldt TMZ. Het toestel is in beslag genomen omdat de Canadees ervan wordt verdacht dat hij het huis van zijn buurman met eieren heeft bekogeld.

Bronnen bij de politie zeggen tegen de entertainmentsite dat agenten de 19-jarige zanger tijdens de huiszoeking hebben gevraagd of ze de berichten in zijn mobieltje mochten lezen. Zo wilde de politie erachter komen of Bieber bijvoorbeeld tegen vrienden over de actie had opgeschept. Het popidool wilde niet meewerken.

De huiszoeking vond vorige week plaats, maar het is nog steeds niet gelukt om de code te kraken. De politie zou overigens niet geïnteresseerd zijn in foto's of berichten die niets met het eiergooien te maken hebben. Met een speciaal apparaat kunnen alleen de berichtjes worden bekeken die rond het incident zijn verstuurd.

De insiders verklappen dat de politie overweegt bij de provider van Bieber aan te kloppen. Die kan via de rechter worden gedwongen om de inhoud van de berichten vrij te geven.