Bezittingen Boudewijn Büch onder de hamer

Spullen van Boudewijn Büch worden deze week geveild. In totaal zijn 85 items te koop, zoals gesigneerde boeken, foto's en zelfs notitiebriefjes.

Deze vier post-its zijn persoonlijke liefdesboodschappen gericht aan Pauline Drost, met wie de auteur en televisiepresentator tussen 1987 en 1994 een relatie had. De briefjes zijn 25 jaar geleden geschreven en gesigneerd met Bau. De in 2002 overleden Büch maakte veel gebruik van notitiebriefjes om te communiceren. Zo kwamen 5 jaar geleden al eens 85 handgeschreven briefjes van Büch onder de hamer.

Topstukken uit de nieuwe veiling zijn de door Büch zelfgemaakte publicaties in een oplage van 1 exemplaar. ''Deze publicaties bestaan vaak uit niet meer dan een paar bij elkaar geniete bladzijden. Toch wordt er vaak honderden euro's voor geboden'', liet veilingmeester Heine Scholtens van veilinghuis Catawiki dinsdag weten.

Scholtens verwacht ook dat verzamelaars veel interesse hebben in een door Büch geschreven envelop aan Mick Jagger. De envelop is nooit verstuurd, maar bedoeld als illustratie op de achterflap van zijn boek Brieven aan Mick Jagger.