Berget Lewis wil 18 kilo afvallen

Zangeres Berget Lewis gaat de hoofdrol spelen in de nieuwe musical Dreamgirls die komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien is. Dat heeft producent Albert Verlinde bekendgemaakt. Het is de eerste keer dat de 42-jarige zangeres in een grote musicalproductie te zien is. Wel speelde zij al eerder de rol van Maria in The Passion. Dreamgirls is geïnspireerd op de carrière van Diana Ross en The Supremes.

De musical vertelt over drie R&B-zangeressen die in de jaren zestig proberen naam te maken in de muziekwereld. De voorstelling werd in 1981 voor het eerst opgevoerd, maar kreeg wereldfaam door de filmversie uit 2006. Hierin speelden zangeres Beyoncé en Jennifer Hudson de hoofdrollen. Die laatste won een Oscar voor haar rol van buitenbeentje Effie. Lewis speelt de rol die Hudson ook vertolkte. Wie de overige rollen gaan spelen, is nog niet bekend.

Lewis heeft er in ieder geval zin in. "Ik kan niet wachten om te gaan knallen", zegt ze in het AD. "Die musical heeft waanzinnig mooie liedjes en ik mag heerlijk opzichtige glitter- en glamourjurken en pruiken dragen. Dat alles past natuurlijk perfect bij de überdiva die in me schuilt."

Voor de rol in Lewis druk bezig in vorm te raken. "Ik sport meermaals per week en heb me een paar maanden geleden al aangesloten bij de Weight Watchers. Dankzij meer bewegen en een uitgebalanceerd voedingspatroon ben ik al zo’n 10 kilo afgevallen. Mijn ideaal is nog eens 8 kilo eraf. Maar als ik rond de premièredatum nog net een tikkeltje te zwaar ben, hijs ik mezelf zonder mopperen in een korset."

Ondanks haar ruime ervaring op het podium, twijfelde Lewis nog vrij lang of ze de rol moest aannemen. "Ik dacht dat ik zoiets niet zou kunnen. Over het best zware zanggedeelte, zoals de powerballade And I’m Telling You, maakte ik me geen zorgen. Wel over het dansen met ingewikkelde choreografieën en acteren."