Benny Neyman overleden

Zanger Benny Neyman is gisterochtend op 56-jarige leeftijd overleden. Hans van Barneveld zijn partner en tevens manager maakte dit gister bekend. De zanger leed al enige tijd aan kanker.

“Hij is rustig in mijn armen heengegaan”, “hij heeft de strijdverloren”, aldus van Barneveld met wie de zanger in 2000 trouwde.

Benny Neyman, bekend van talloze hits als Vrijgezel en Waarom fluister ik je naam nog, was al tijden ernstig ziek. Volgens van Barneveld kreeg de zanger vorige week te maken met eenheftige terugval die hem gisterochtend uiteindelijk fataal werd.

De Maastrichtenaar brak in de jaren tachtig door alszanger in Nederland. In 1985 haalde hij zelfs een nummer 1 notering inde Nederlandse hitlijsten met zijn nummer Waarom fluister ik je naamnog. Neyman, die aan de academie voor kleinkunst in Amsterdam begon,schreef altijd zijn eigen nummers en heeft meer dan twintigtheatershows en vijfentwintig LP’s/CD’s op zijn naam staan.

Benny had een hele schare trouwe fans die altijd achter hem stonden en de zanger trad dan ook meestal op voor bomvolle zalen.Het grote geheim van zijn succes was volgens de zanger dat hij altijd zichzelf is gebleven.

Neyman wilde naar eigen zeggen ieder jaar vernieuwend uit de hoek komenen vooral de laatste jaren werd hij daar mede dankzij de hulp van vanBarneveld steeds beter in. Laatstgenoemde kreeg gaandeweg meer en meerinvloed op de shows van Neyman wat volgens de zanger tot betere enverrassendere shows heeft geleid.