Bennie Jolink kan niet meer

Bennie Jolink is blij dat de afscheidstour van Normaal er bijna op zit, zo vertelt de frontman van de band. "Het kan gewoon niet meer. Eigenlijk al een tijdje", zegt hij.

"Je moet me de ochtend na een optreden eens zien. Helemaal gesloopt", vervolgt Bennie. Het komt volgens hem door zijn astma, 'ik ben die longen van mij echt uit gaan wonen'. Normaal speelt zijn laatste concert in december in de Gelredome.

De krant vraagt Jolink of hij het applaus en de fans niet gaat missen als hij zo niet meer optreedt met Normaal. "Jazeker, als kiespijn", aldus de zanger die maandag met Normaal een Buma NL Life Achievement Award krijgt. "Natuurlijk het is mooi als muziek wordt gewaardeerd. Maar de reden dat Normaal het veertig jaar heeft volgehouden is dat we geen jukebox met oude hits zijn geworden."

Jolink (69) vertelt in het AD dat hij zich verheugt op wat komen gaat. Hij heeft ook al een nieuw bandje; de Pensionado's. "We zijn met z'n vijven en het modernste wat we spelen komt uit de jaren zestig." De bandleden gaan volgens Bennie zeker optreden. "Maar wel binnen een straal van vijftig kilometer rond Hummelo. Wie ons wil zien, die pakt de auto maar."