×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Belgisch topmodel Hanne Gaby Odiele: ik ben interseksueel

24.01.2017 -

Het internationale topmodel Hanne Gaby Odiele heeft onthuld dat ze interseksueel is. Dat wil zeggen dat ze zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken heeft. De Belgische, woonachtig in New York, vertelt USA Today dat ze met haar bekendmaking wil helpen een taboe te doorbreken.


In de Amerikaanse krant doet Odiele uit de doeken dat ze werd geboren met niet-ingedaalde testikels. Die werden verwijderd toen ze tien was omdat artsen hadden gewaarschuwd dat ze kanker konden veroorzaken. Op haar achttiende onderging ze nog een operatie om haar vagina te reconstrueren.

De operaties bezorgden haar veel ellende en ze wil nu ouders ontmoedigen kinderen in soortgelijke situaties wellicht onnodig te laten opereren. Odieles man, John Swiatek (ook model), zegt in de krant trots te zijn dat ze met haar verhaal naar buiten is gekomen.

Volgens cijfers van de VN is 1,7 procent van de wereldbevolking in meer of mindere mate interseksueel. Odiele lijdt aan een syndroom waarbij vrouwen mannelijke XY-chromosomen hebben.

 

Dear #intersexyouth , doctors and parents, Whats up #intersex #StopIGM (Intersex Genital Mutilation) #intersexHanne #intersexy Feel free to share

Een video die is geplaatst door Hanne Gaby Odiele (@hannegabysees) op

 

She's out! @interact_adv #intersex #StopIGM (Intersex Genital Mutilation) #intersexHanne #intersexy

Een foto die is geplaatst door Hanne Gaby Odiele (@hannegabysees) op