×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Beeld van Amy Winehouse onthuld

14.09.2014 -

Op de geboortedag van Amy Winehouse is zondag in Londen een bronzen standbeeld van de zangeres onthuld. Het is te vinden in haar oude buurt Camden op de Stables Market, niet ver van het huis waar de zangeres in juli 2011 overleed.


Amy's vader Mitch Winehouse onthulde het standbeeld van de Britse kunstenaar Scott Eaton. Ook Amy's moeder Janis was erbij. ''Het is ongelooflijk emotioneel om te zien hoe Amy vereeuwigd is. Scott heeft het geweldig gedaan. Het beeld laat Amy zien in een prachtig moment in haar leven. De familie is Scott erg dankbaar en we hopen dat fans van Amy gaan houden van het standbeeld'', citeert NME de vader van de zangeres die op 27-jarige leeftijd stierf door een alcoholvergiftiging. Ze zou zondag 31 jaar zijn geworden.

''We willen dat iedereen haar talent herinnert. Dat kan door haar muziek en de Amy Winehouse Foundation.'' De vader zei ook dat de wijk Camden veel voor Amy Winehouse betekende en dat gold ook andersom. Hij vindt de plek in het hart van de drukte van het stadsdeel dan ook zeer passend.

Volgens de kunstenaar heeft hij gekozen voor een pose die Amy's houding en kracht verbeeldt, maar ook subtiel verwijst naar haar kwetsbaarheid. Eaton: ''Het ontwerp is niet gebaseerd op een enkele foto of een moment in de tijd, maar is een samenraapsel van invloeden. Doordat het beeld is gebaseerd op veel belangrijke momenten uit haar leven komt het kunstwerk hopelijk dichtbij de essentie.''