×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Bedroefde reacties op overlijden Mies Bouwman

26.02.2018 -

In Nederland is verdrietig gereageerd op het overlijden van tv-presentatrice Mies Bouwman (88). Ze begon haar carrière in 1951 en kwam decennialang als presentatrice in de Nederlandse huiskamers.


Premier Mark Rutte liet weten 'geschrokken en bedroefd van het nieuws' te zijn. Met het overlijden van Mies Bouwman is de 'Koningin van de Nederlandse televisie overleden', aldus Rutte. 'Geliefd vanwege haar warme persoonlijkheid maar tot het einde scherpzinnig als altijd. Nederland zal haar ontzettend missen'.

'Nederland verliest een van zijn allergrootste tv-iconen', zei Shula Rijxman, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep. 'Miljoenen Nederlanders genoten van haar in spraakmakende programma’s zoals In De Hoofdrol, Eén Van De Acht, Mies En Scène en Zo Is Het Toevallig Ook Nog Eens Een Keer. Met de eerste inzamelingsactie op radio en tv, het 23 uur durende Open Het Dorp, bracht zij Nederland bij elkaar', zegt de topvrouw van de NPO.

Televisieproducent John de Mol noemde haar een vakvrouw die het amusement op televisie heeft geïntroduceerd: 'Mies was een vakvrouw van haar kruin tot aan haar tenen'.

Cabaretier Freek de Jonge, een goede vriend van Bouwman, vertelde in De Wereld Draait Door met veel genegenheid over de presentatrice. Hij noemde haar 'een voorbeeld zoals zij is omgegaan met haar bekendheid, zoals ze altijd bezig is geweest zichzelf te ontwikkelen en het werk en gezinsleven op een onwaarschijnlijke manier in balans heeft weten te houden. Een fenomenaal mens!', zei De Jonge.

'Klein van gestalte, maar een grote persoonlijkheid', zo reageert burgemeester Hans van der Pas op het overlijden van 'de bekendste inwoner van zijn gemeente Rhenen', Mies Bouwman. Zij woonde in Elst, dat onderdeel is van Rhenen.

'Heel verdrietig nieuws', aldus Van der Pas op zijn Facebookpagina. 'Een gewone bijzondere vrouw met het hart op de goede plaats'.