Beau Schneider mist zijn moeder ontzettend

Beau Schneider verloor 1,5 jaar geleden zijn moeder Wil van Kralingen. Hij moet nog veel aan haar denken. "Dat ze er niet meer is, treft me dezer dagen zwaarder dan direct na haar dood", aldus de GTST-acteur.

"Het gevoel van vechten is overgegaan in iets anders: ik mis haar gewoon ontzettend nu", vervolgt de 26-jarige Beau in het AD. Hij legt uit dat zijn leven voor het overlijden van zijn moeder onbezorgd was. "Maar er hangt nu een donkere wolk boven mijn bestaan. Die trekt voorlopig niet weg, hoe blij ik soms ook word van mooie, troostrijke herinneringen."

Beau beseft zich dat hij in een normaal rouwproces zit, toch besloot hij een paar keer met een therapeut te praten. "'Als je een dag heel verdrietig wilt zijn, moet je dat juist doen,’ zei hij me. Dat luchtte op. Alleen moet ik dat geen dagen achtereen meer doen", aldus de acteur. Daarom stimuleert hij zichzelf om de deur uit te gaan als hij voelt dat hij op de bank gaat zitten piekeren. ‘Kom op, je bent pas 26, ga de hort op, het wordt vast leuk’, zegt hij dan tegen zichzelf. "En dat wordt het meestal nog ook."

Beau is, naast GTST, momenteel te zien in het toneelstuk The Normal Heart, waarin hij een zware rol speelt. Zijn personage krijgt namelijk in het begin te horen dat hij doodgaat. "Ik zoek bewust naar het verdriet in mezelf", vertelt Beau over de keuze om de rol op zich te nemen. "Ik kan dat soort scènes niet alleen op techniek spelen. Voor een zware rol moet je jezelf in die zin elke avond emotioneel verwonden."