Frits Wester

Beau-kijkers woest op Frits Wester: ‘Dit is onmenselijk!’

Frits Wester haalde woensdagavond bij talkshow Beau niet alleen de woede van horeca-ondernemers op de hals, ook kijkers waren woest na zijn ‘onmenselijke’ uitspraken.

Restauranthouders en kroegbazen in meer dan 50 steden kondigden woensdag aan dat ze op 17 januari 2021 weer opengaan – ook als dat eigenlijk nog niet mag. Frits noemt dit een onverstandige actie. “Wil jij op je geweten hebben dat, als jullie opengaan, jullie een derde of vierde golf veroorzaken?”, zegt hij aan tafel. “Wil je dat de zorg aandoen?”

‘Kijk mij eens’

Maar de journalist gaat nog een stapje verder en spreekt de ondernemers aan die de afgelopen jaren flink opschepten over hun succes. “Tegelijkertijd zie je ook horeca-ondernemers die de afgelopen jaren rondliepen van: ‘Kijk mij eens, ik heb zo veel zaken! Ik heb een nog grotere auto en nog dit erbij! Ik ben een ondernemer, kijk eens hoe goed het gaat! Het gaat nu fout, shit happens, niemand heeft dit bedacht. En nu zeggen ze: ‘Ja, nu moet de belastingbetaler maar even helpen’.”

Boosheid

Deze uitspraken schieten veel kijkers in het verkeerde keelgat. ‘Frits Wester reageert onmenselijk’, schrijft een Twitteraar. ‘Overschreeuwen is makkelijk.’ Weer een ander zegt: ‘Valt me op dat Frits Wester geen kritische journalist lijkt te zijn, maar meer een representant van het regeringsbeleid. Ik zou het liever anders zien.’