Beatrix naar uitvaart koningin Fabiola

De begrafenis van koningin Fabiola zal vrijdag in 'eenvoud' en 'soberheid' verlopen. Namens Nederland komt prinses Beatrix, meldt persbureau Belga. Koning Juan Carlos en koningin Sofia vertegenwoordigen het koningshuis van Spanje, het land van herkomst van Fabiola.

Ook de vorsten van Zweden en Noorwegen hebben hun komst bevestigd, net als koningin Margrethe II van Denemarken. Ook de Japanse keizerin Michiko, de Thaise prinses Sirindhorn en de Marokkaanse prins Moulay Rachid komen voor de gelegenheid naar Brussel.

De leden van de Belgische koninklijke familie zullen vrijdag vanaf 9.30 uur van het Koninklijk Paleis naar de Sint-Michiel en Sint-Goedelekathedraal trekken. De plechtigheid begint daar om 10.00 uur. Monseigneur Godfried Danneels zal samen met aartsbisschop André Léonard en de Belgische bisschoppen voorgaan in de mis. "Koningin Fabiola en monseigneur Danneels hebben altijd een nauwe band gehad, vooral sinds het overlijden van koning Boudewijn. Het is dus logisch dat hij voorgaat in de ceremonie", verklaart de woordvoerder van de bisschoppenconferentie.