×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Bassist Stefan de Kroon verlaat Racoon

6.11.2017 -

Bassist Stefan de Kroon verlaat Racoon. Hij stopt na de huidige tournee, die op 2 december eindigt in MartiniPlaza in Groningen.


Stefan de Kroon stond twintig jaar geleden aan de wieg van Racoon en was naast bassist ook songschrijver en toetsenist. Hij werkte mee aan het laatste studio-album Look Ahead And See The Distance, dat Racoon op 6 oktober uitbracht.

In een verklaring op social media licht de muzikant zijn beslissing toe: 'Muziek is emotie, het moet op volle kracht en anders niet. Ik ben er achter gekomen dat het steeds moeilijker wordt me de volle 100 te kunnen geven en voor minder doe ik het niet. Wil ik het niet'.

'Stefans beslissing getuigt van een enorme eerlijkheid en integriteit, maar ik had van hem niet anders verwacht', reageert zanger Bart van der Weide. 'Als het op is, dan is het op, en dan moet je dat durven benoemen. En dat doet hij. Stefan wil nieuwe paden bewandelen, nieuwe horizonnen verkennen. Wij dragen hem als muzikant en als mens hoog in het vaandel en kijken nu al uit naar zijn nieuwe projecten'.

Racoon maakte maandag bekend een aantal afscheidsshows in Goes, Enschede en Bergen op Zoom toe te voegen aan de huidige tournee.