×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Bas Westerweel was ‘een tijdje’ dood

9.11.2017 -

Bas Westerweel is in september door het oog van de naald gekropen toen hij plots een hartstilstand kreeg op het voetbalveld. De oud-televisiepresentator had een tijdje geen hartslag meer en heeft zijn leven te danken aan twee mensen die hem snel konden reanimeren.


"Ik heb het nooit zien aankomen, anders zou ik ook niet gaan voetballen", zei Bas in RTL Late Night. "Ik weet nog dat ik m'n schoenen aan had getrokken maar vanaf daar is mijn harde schijf gewist. Ik ben een tijdje dood geweest."

Na vijf bypasses, veel medicijnen en een revalidatieprogramma gaat het nu weer relatief goed met Bas. "Alles is getest. Ik ben eigenlijk helemaal gezond. Doodmoe dat wel, dat zal ik morgen moeten bekopen. Het feit dat ik zeven weken na mijn hartstilstand hier alweer kan zitten is ongelooflijk." De voormalige presentator wandelt en fietst weer en probeert zoveel mogelijk weer mee te draaien.

Het enige wat echt is veranderd is de liefde voor zijn gezin. "Doodgaan is heel eenvoudig. Je valt en het is klaar. Maar toen ik mijn ogen weer opendeed zag ik mijn kinderen weer. Dat was 'worth living for'. Je kijkt iedereen anders aan."