×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Bas van Toor weer thuis

17.12.2016 -

Bas van Toor, beter bekend als clown Bassie, heeft deze week het revalidatiecentrum in Vlaardingen verlaten. Hij kan de feestdagen thuis doorbrengen, vertelt hij.


Het gaat inmiddels stukken beter met de 81-jarige artiest. ''Het leven lacht me weer toe, maar het zal nooit meer worden zoals het was. Dat heb ik ook tegen mijn vrouw Coby gezegd. Je krijgt niet meer de Bas thuis die je gewend bent. Ik ben veranderd, kan ook niet meer alles doen en moet om sommige dingen vragen. Dat was nooit zo. Ja, ik ben op een paar punten wel hulpbehoevend geworden. Ik kan niet meer alles doen, wat voorheen zo gemakkelijk was. Maar ik moet blij zijn dat ik er nog ben."

Bassie kreeg in april tijdens een vakantie last van een auto-immuuninfectie. Hij werd getroffen door de aangezichtsverlamming van Bell, waarbij de spieren van één helft in het gezicht ineens verlamd waren. Bas van Toor kijkt uit naar de kerstdagen. ''Eerste Kerstdag komt de hele familie langs en waarschijnlijk ligt ik de dagen erna voor pampus, want alles kost me nog wel een hoop energie. Ik ben thuis, maar ben er nog lang niet. Ik zal nog flink moeten trainen om mijn kracht terug te krijgen. Toch voel ik wel dat het steeds beter gaat."

Op 1 mei wil clown Bassie weer optreden.