×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Bart Chabot (63) wacht hartoperatie

27.10.2017 -

Bart Chabot ondergaat in december een hartoperatie. De afgelopen drie maanden is de Haagse dichter en schrijver al vijf keer met spoed opgenomen in het ziekenhuis wegens hartritmestoornissen, vertelt hij in een ochtendkrant.


'Het begint steeds als het hart even een slag mist of er juist één te veel maakt. Op zich hoeft dat niet ernstig te zijn, maar bij mij houdt dat soms dagen aan. En dan moet je zomaar denken aan honderdvijftig tot honderdtachtig slagen per minuut, te vergelijken met de hartslag van een professionele atleet die een topprestatie levert. Ik kan je zeggen: zeker de eerste keer wist ik niet wat me overkwam en werd ik helemaal gek', zo legt hij uit.

Eerder werd bij Bart Chabot (63) een hersentumor ontdekt. Die is stabiel. 'Mijn leven is er al met al niet leuker op geworden. Ik drink geen druppel alcohol meer, ook geen koffie of cola. Ook mag ik veel dingen niet meer eten en moet ik grote inspanningen en stress vermijden. Daarom heb ik me de laatste tijd thuis opgesloten. En dat is toch niet het leven wat ik zou willen hebben. Moet ik straks ook nog stoppen met seks?'.