Barry

Barry smeekt om vergeving: ‘Sonja, mag ik weer thuiskomen?’

Sonja Bakker en haar Barry leken zo gelukkig te zijn met elkaar. Deze maand barstte echter de bom toen de geliefde van de dieetgoeroe een paar drankjes te veel op had.

Na wat een gezellige avond in een hotelrestaurant had moeten zijn sloeg de sfeer om toen Barry en Sonja naar huis werden gereden door een chauffeur. Het stel kreeg knallende ruzie. ‘Ik had veel te veel wijn gedronken wat helemaal verkeerd viel en waardoor ik verbaal agressief werd. Ik kan heel gemene opmerkingen maken, ben dan net een valse nicht. Ik wil je in een ruzie écht raken door je te beledigen’, vertelt Barry aan Weekend. ‘Het ging eigenlijk om iets kleins, maar door drank worden dingen versterkt. Sonja reageerde vervolgens niet op me, waardoor ik me niet gezien en gehoord voelde en nóg bozer werd.’ De chauffeur trapte vervolgens op de rem en vroeg of hij wilde ophouden. ‘Ik werd nóg geïrriteerder, want ik zat al in een discussie met Son. Ik heb gezegd dat ’ie moest doorrijden, maar op zo’n intimiderende en boze manier dat die jongen bang van me werd.’ De chauffeur heeft vervolgens onopgemerkt de politie gebeld.

Barry heeft enorm spijt van zijn gedrag. ‘Ik heb diepe dalen in mijn leven mee­gemaakt, maar dit is wel het diepste dal ooit. Het raakt me heel erg, want ik hou heel veel van Son.’ Hij heeft hulp gezocht om te kunnen werken aan zijn probleem. De twee hebben momenteel wel contact: ‘Dat is leuk en gezellig, maar ze wil nu gewoon rust en dat ik aan mijzelf werk. (…) Ik hoop dat ik snel weer thuis mag wonen, mijn hoop is voor de kerstdagen.’

Het hele verhaal, waarin Barry meer details geeft over deze uit de hand gelopen avond, staat deze week in Weekend.