Barry Atsma kan de ware liefde niet vinden

Barry Atsma wordt veelal gezien als een van de aantrekkelijkste mannen van Nederland. Veel waarde hecht hij daar niet aan. "Het is grappig, maar totaal onbelangrijke egostrelerij."

"Wanneer ik zoiets hoor, denk ik ongeveer twee minuten lang: o, wat geinig", vertelt hij aan het AD. "Want dat is het als mensen tegen je zeggen dat ze je leuk vinden. Toch een soort compliment. Verder is het geen ding in mijn leven."

Over aandacht van vrouwen heeft Barry dus niet te klagen. Maar na de scheiding van zijn vrouw, de moeder van zijn twee kinderen, is het nog niet echt gelukt de liefde opnieuw te vinden. "Het gaat op en neer, maar het is niet van belang." Atsma was er in het verleden naar eigen zeggen 'te open en te naïef' over, vindt hij zelf.

Naast een succesvolle nationale carrière is Atsma de laatste tijd ook veelvuldig te zien in internationale producties. "Dat vind ik interessant omdat je andere manieren van werken tegenkomt en een frisse blik op jezelf houdt. Maar ik focus niet op een grote internationale doorbraak of zo."

"Door de films die ik al heb gemaakt, zit ik in een hele fijne fase van mijn carrière. Ik voel me relaxt en doe alleen projecten die ik leuk en de moeite waard vind. Een tijd terug koos ik niet, maar wilde ik vooral zoveel mogelijk doen, bang als ik was om iets te missen. Verhuizen spreekt me niet aan: ik heb twee kinderen die ik absoluut niet wil missen. Ik heb de gezelligheid van mijn familie, vrienden en buren. Ik ben gewoon heel gelukkig in Nederland."