Barrie Stevens rouwt om overleden vader

Barrie Stevens had woensdag feestelijk zijn zeventigste verjaardag willen vieren. In plaats daarvan reist hij naar Engeland waar donderdag de uitvaart van zijn vader is, die zaterdag op 93-jarige leeftijd overleed.

"Hij stierf aan de gevolgen van een longontsteking", zegt Stevens in een ochtendkrant woensdag. "Mijn verdriet is groot, al weet ik dat de dood hem verder lijden bespaart." Na de uitvaart reist Barrie terug naar Amsterdam. "Met dat vertrek sluit ik letterlijk mijn leven in Engeland af. Dat voelt, nu er geen generatie meer boven mij zit, heel raar."

Wel is de choreograaf dankbaar voor wat hij de laatste tijd allemaal nog voor zijn vader heeft kunnen betekenen en voor 'het leven dat ik tot nu toe heb mogen leiden'. "Een leven waarvan mij steeds duidelijker wordt dat je niet zoveel hebt te willen, maar dat je er onder alle omstandigheden het beste van moet zien te maken."

Met zijn eigen gezondheid gaat het goed, laat Barrie weten. "Vandaag is mijn zeventigste verjaardag. Een mijlpaal voor mij, omdat ik me door mijn ziekte echt wel eens heb afgevraagd hoe lang ik nog had. Godzijdank gaat dát goed."