×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Barrie Stevens over gitzwarte jaren: ‘Het leven hoefde niet meer voor mij’

Barrie Stevens over gitzwarte jaren: ‘Het leven hoefde niet meer voor mij’
8.01.2020 -

Barrie Stevens (75) heeft gitzwarte jaren achter de rug, waarbij er zelfs momenten waren dat hij het leven niet meer zag zitten. Mede door zijn recente tv-successen gaat het gelukkig beter met de sympathieke choreograaf.


Barrie Stevens vindt het heerlijk dat hij weer in de belangstelling staat dankzij Dankzij Dancing With The Stars en Beter Laat Dan Nooit. ‘De zon schijnt weer, positieve energie, nieuwe uit ­ dagingen en het gevoel dat het niet allemaal voorbij is’, laat Barrie weten. Dat voelde een aantal jaren geleden wel zo, vertelt de choreograaf. ‘Mijn vader werd heel ziek. Hij had Alzheimer en woonde in Engeland, terwijl ik hier zat. In die tijd ontdekte ik ook nog dat ik zelf prostaatkanker had. Die twee dingen liepen langs elkaar heen.’

Omdat zijn vader zelf erg ziek was, en hij zijn eigen probleem niet wilde mengen met zijn vaders probleem, heeft hij zijn vader nooit vertelt dat hij ziek was. ‘Ik vond dat heel lastig, want je wilt alles delen, je frustraties,’t ziekteproces, ik heb 36 keer in het AMC gezeten om door de machine gehaald te worden’, aldus Barrie. Financieel had hij het zwaar; zijn vader woonde in Engeland en hij was financieel gezien niet in staat om steeds heen en weer te vliegen. ‘Ik moest een huis verkopen zodat ik mijn vader in een verzorgingstehuis onder kon brengen’, vertelt de choreograaf.

Door alle omstandigheden zag hij het leven niet meer zitten. ‘Maar dat bleef bij gedachten. Ik zal mezelf niet zo snel verkeerde dingen aandoen, zoals mezelf verwonden. Het zijn meer gitzwarte gevoelens en gedachten die door me heen gingen en daar wilde ik vanaf. Dat is wel een gevecht geweest’, biecht Barrie op. Langzamerhand kwamen er weer werkmogelijkheden, zoals de musical De Jantjes en Heerlijk Duurt Het Langst. En toen werd hij óók nog gevraagd voor Beter Laat Dan Nooit en GTST. Als kers op de taart kwam daar Dancing With The Stars bij. ‘Ineens kreeg mijn leven een heel positieve wending’, aldus Stevens. ‘Ik ben dolblij dat we weer een nieuwe serie gaan maken van Beter Laat Dan Nooit. In februari vertrekken we naar Zuid-Amerika, daar verheug ik me erg op.’

Lees ook:

Wesley en Yolanthe samen gespot op vliegveld

Paragnost: ‘Zwaar jaar voor André Hazes’

Patricia Paay onthult: ‘Nicky en Maurice waren geen grote liefdes’