Barbie kapot van gelekte seksvideo

Samantha de Jong, beter bekend als Barbie, gaat aangifte doen omdat iemand een seksvideo waarop zij te zien is, heeft gelekt. Degene die verantwoordelijk is voor de verspreiding van het filmpje had contact met Barbie gezocht en eiste een 'flink geldbedrag' om de opname niet naar buiten te brengen. Toen De Jong hier niet in meeging, heeft de persoon de video naar buiten gebracht.

Dat heeft de woordvoerster van Barbie laten weten. De opname is gemaakt 'ergens in het laatste kwartaal van 2017', stelt hij. Hij noemt het 'een opname uit de privécollectie van Samantha'. Over wie de dader is, doet hij geen uitspraken: 'We leggen de zaak bij de politie neer en hopen dat het onderzoek snel zal uitwijzen wie hiervoor verantwoordelijk is'. 

De Jong (28) deed halverwege januari een zelfmoordpoging. Dit deed een discussie aanzwellen over de nazorg van RTL voor realitysterren die plotseling in het middelpunt van de belangstelling komen te staan. 'Dat iemand haar in deze fase van haar leven dit aandoet, is onmenselijk te noemen', aldus haar zegsman. 'Zij is zeer, zeer aangedaan'.

Het is niet de eerste keer dat Barbie wordt gechanteerd met pikante opnames. Toen zij net bekend was geworden dankzij haar optreden in Oh Oh Cherso was er ook een 'grappenmaker uit de relationele sfeer' die haar chanteerde met pikante foto's.