BAFTA Award voor Julianne Moore

Julianne Moore is uitgeroepen tot beste vrouwelijke hoofdrolspeelster bij de BAFTA Awards in Londen. De Amerikaanse kreeg in de Britse hoofdstad de prijs voor haar rol in Still Alice, de verfilming van het gelijknamige boek.

Moore had de nodige concurrentie. Ze nam het onder meer op tegen Felicity Jones (The Theory of Everything), Reese Witherspoon (Wild) en Rasmund Pike (Gone Girl).

Na afloop van de ceremonie gaf Moore toe bloednerveus te zijn. "Mijn stem ging steeds omhoog omdat ik zo nerveus was. Ik wilde mijn moeder, oma en overgrootouders bedanken omdat die allemaal uit Schotland komen. Dat is belangrijk voor me", aldus de actrice.

Eddie Redmayne heeft een BAFTA Award gekregen voor zijn rol als wetenschapper Stephen Hawking in The Theory of Everything. Redmayne was dolgelukkig met zijn prijs. "Mijn slechtste avond was ooit tijdens de BAFTA's en dit jaar is het de beste avond ooit", zei hij. Redmayne moest eerder een BAFTA-uitreiking laten schieten omdat hij een voedselvergiftiging had opgelopen.

Met zijn uitverkiezing wist Redmayne een paar geduchte concurrenten voor te blijven. Niemand minder dan Benedict Cumberbacht (The Imitation Game), Jake Gyllenhaal (Nightcrawler), Michael Keaton (Birdman) en Ralph Fiennes (The Grand Budapest Hotel) waren de andere genomineerden.

Het Amerikaanse coming of age-epos Boyhood is bij de BAFTA Awards uitgeroepen tot beste film van het afgelopen jaar. De complete crew van Boyhood kreeg de award uit handen van Tom Cruise.

Voor Boyhood was het sowieso een succesvolle avond. Regisseur Richard Linklater werd uitgeroepen tot Best Director terwijl actrice Patricia Aquette een beeldje kreeg voor Best Supporting Actress.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen