‘Badr minimaal paar jaar in de cel’

Badr Hari verdwijnt minimaal een paar jaar achter de tralies voor de acht geweldsmisdrijven waarvan hij wordt verdacht. Dat denkt misdaadverslaggever John van den Heuvel.

John vindt dat justitie een sterke zaak heeft tegen de 28-jarige kickbokser. 'Er is heel veel bewijs', zegt de bekende journalist. Het belangrijkste bewijs vormen Badr Hari en medeverdachte Ferhat Y. volgens Van den Heuvel zelf.

Badr en Ferhat belasten elkaar door met de beschuldigende vinger naar elkaar te wijzen als het gaat om de ernstige mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens Sensation White vorig jaar.

Corrigerende tik

'Om veroordeeld te worden voor medeplegen hoeft niet te worden vastgesteld wie elke afzonderlijke klap uitdeelde', legt Van den Heuvel uit. Hari heeft alleen toegegeven een ''corrigerende tik'' te hebben uitgedeeld aan Everink, en bood later zijn excuses aan.

Koen zou Badr’s vriendin Estelle Cruijff hebben beledigd. Volgens geruchten zou ze zich donderdag tijdens de rechtszaak op Ibiza bevinden, maar Hari spreekt dit tegen. Hij wil niet zeggen waar ze dan wel is. ''Dit is geen plek voor een vrouw als zij', is het enige dat hij kwijt wil.