Badr Hari wil wat doen aan valse Facebookaccount

Badr Hari stopt niet met kickboksen. Volgens de sporter is het nieuws van een rustpauze, dat zondagavond via Facebook werd verspreid, niet waar.

Een persoon die zich voordoet als Hari postte een bericht op Facebook, waarin stond dat hij 'voor een onbepaalde tijd er tussenuit gaat'. Maar dit is absoluut niet waar, benadrukt advocaat Jacques de Wit tegenover BuzzE. 'Ik weet niet waar dit vandaan komt, maar in ieder geval niet van Badr.'

''Dit is al een tijdje aan de gang en Badr heeft eerder al aangegeven dat hij er iets aan wil doen'', vervolgt De Wit. Doorgaans staan er niet hele negatieve berichten op de Facebookaccount, maar 'dit soort gekke dingen' zijn volgens de advocaat wel 'heel storend'.

Identiteitsfraude

Hari zou al maanden geleden aangifte hebben gedaan van identiteitsfraude, maar tot nu toe is er nog niets gedaan aan de valse Facebookaccount. 'We hebben het via Facebook geprobeerd, maar daar lukt het niet. Deze persoon heeft het voor elkaar gekregen een geverifieerd account aan te maken en daarom zijn zijn gegevens beschermd.'

De berichten die op Facebook verschijnen indiceren dat de persoon achter de account een bekende is van Hari. 'Het is wel iemand die wat van Badr weet. Degene zit dichtbij hem denken we', aldus De Wit. 'Maar wat belangrijker is: Badr stopt in ieder geval niet met kickboksen', besluit de advocaat.