Aziatische Stones-tour krijgt vorm

De 14 - On Fire Tour van de Rolling Stones krijgt steeds meer vorm. Nadat eerder al concerten in Australië en Nieuw-Zeeland waren aangekondigd, bevestigt de groep op haar website nu ook vijf Aziatische data.

De tournee – die dus niet langer 50 & Counting heet – begint op 21 februari in Abu Dhabi. Vanaf 26 februari volgen drie concerten in de Japanse hoofdstad Tokio. Daarna spelen de Stones op 9 maart in het Zuid-Chinese Macau, de eerste show in ruim tien jaar in China, meldt de South China Morning Post vandaag. Het laatste Chinese concert van de band was tijdens het Hong Kong Harbourfest in 2003. Vervolgens wordt de oversteek gemaakt naar Perth voor zeven concerten in Australië en Nieuw-Zeeland.

Over een Europese tak van de tournee is nog steeds niets bekend gemaakt. Maar het is goed mogelijk dat die later in 2014 ook nog volgt. The Rolling Stones speelden in het kader van hun vijftigjarig jubileum al uitgebreid in de Verenigde Staten en gaven twee inmiddels op plaat en DVD vastgelegde concerten in het Londense Hyde Park, maar waren afgezien van een try out in Parijs nog niet in Europa te zien.