Placeholder

Australië dreigt honden Johnny Depp te doden

Tot groot ongenoegen van de Australische autoriteiten heeft Johnny Depp zijn honden Pistol en Boo het land binnengesmokkeld. De douane dreigt de honden af te maken als de acteur ze niet binnen 50 uur terug naar de VS brengt.

"Hij heeft twee honden ons land binnengebracht zonder daarvoor de juiste papieren te hebben geregeld", meldt Minister van Landbouw Barnaby Joyce in een statement aan de Australische pers. "We zijn erachter gekomen dat hij ze binnensmokkelde omdat we hem bij een hondensalon naar binnen zagen gaan. Hij moet zijn honden óf mee terug naar Californië nemen óf we laten ze inslapen", zo dreigt de minister.

Johnny Depp vliegt de laatste tijd regelmatig op en neer naar Australië waar hij weer in de rol kruipt van Jack Sparrow voor een nieuwe Pirates Of The Caribbean-film. Joyce legde uit dat de regels streng zijn om ziekten zoals rabiës buiten de deur te houden. "Er is een procedure voor. Deze geldt ook voor acteurs."

Inmiddels is de villa in Gold Coast waar Depp verblijft omringd met journalisten om te kijken hoe het de honden vergaat, zo meldt ABC-verslaggever Tom Forbes op zijn Twitter. Vlak nadat het nieuws bekend werd, zetten fans van Depp een petitie op die de minister verzoekt de honden niet koelbloedig af te maken. De petitie is inmiddels al bijna 2000 keer ondertekend.

Pistol is één van de honden die dreigt te worden gedood.