Placeholder

As Robin Williams uitgestrooid bij Marin County

De as van Robin Williams is uitgestrooid in de baai van San Francisco. Dat staat vermeldt op de overlijdensakte.

De akte is gedateerd op 20 augustus en vermeldt dat de as een dag na het overlijden van de acteur is opgeleverd. Ook staat aangegeven dat de as wordt uitgestrooid in de baai van San Francisco, om precies te zijn aan de kustlijn van Marin County, net ten noorden van San Francisco waar Williams woonde. Vorige week werd bekend dat de weduwe van Williams, Susan Schneider, thuis een besloten afscheidsceremonie zou houden, meldt Radar Online.

De exacte doodsoorzaak wordt in de akte niet vermeld – de conclusies blijven vooralsnog "in afwachting van het onderzoek". Verder leert het document dat Robin Williams 43 jaar lang actief was als acteur en komiek. Hij is gecremeerd in Monte's Chapel of the Hills, een faciliteit in San Anselmo, vlakbij zijn woonplaats Tiburon.

Billy Crystal zal tijdens de uitreiking van de Emmy Awards het eerbetoon aan Robin Williams verzorgen. Dat heeft de organisatie bevestigd.

Vlak na het overlijden van Robin Williams maakte de organisatie al bekend dat de acteur een passend eerbetoon zal krijgen tijdens het prijzengala dat op 25 augustus plaatsvindt. De ideale kandidaat is gevonden in Billy Crystal, die sinds het begin van de carrière met Williams bevriend was en vaak met hem samenwerkte. De twee waren samen onder meer te zien in komedieshows en speelfilms zoals Deconstructing Harry en Fathers Day. Ook vormde Crystal met Robin Williams en Whoopi Goldberg een trio dat het jaarlijkse Comedy Relief presenteerde, een komedieshow dat geld inzamelt voor het goede doel.

Robin Williams was een graag geziene gast bij de Emmy's. Vorig jaar nog vervulde hij dezelfde rol als Crystal door een eerbetoon te geven aan de overleden Jonathan Winters, die door Williams beschouwd werd als idool en mentor. Zelf werd Williams tijdens zijn carrière genomineerd voor negen Emmy Awards, hij won er twee.