×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Art Rooijakkers: Ik ben gevraagd voor de presentatie van Expeditie Robinson

Art Rooijakkers: Ik ben gevraagd voor de presentatie van Expeditie Robinson
2.11.2018 -

Art Rooijakkers heeft voor het eerst bevestigd dat hij is gevraagd om de presentatie van Expeditie Robinson over te nemen van Dennis Weening. De presentator heeft echter nog geen ja gezegd, benadrukte hij in gesprek met Gerard Ekdom in diens ochtendshow op Radio 10.


'Ik ben door RTL gevraagd toen ik overstapte om verschillende programma's te presenteren en te maken. Toen hebben ze ook gevraagd of ik Robinson zou willen doen', aldus Art. 'Ik heb vanaf begin af aan gezegd: ik heb zeven jaar Wie is de Mol?, het kroonjuweel van de Nederlandse televisie, gepresenteerd. Dus om dan direct een soortgelijk realityprogramma op een andere zender te presenteren, dat hoeft niet voor mij.'

'Als dat zo was, was ik wel bij de NPO gebleven en had ik nog jaren door kunnen gaan met Wie is de Mol?', ging Art verder. RTL vroeg hem vervolgens om er toch over na te denken. 'Nu gaat Dennis weg en vraagt iedereen aan mij of ik het ga doen, maar om heel eerlijk te zijn, heb ik echt geen idee. Dit gedoe werkt niet echt motiverend, kan ik je zeggen.' Art zegt dan ook te balen dat het nu lijkt alsof hij de baan van Dennis heeft opgeëist. 'Dat is echt zeker niet waar, integendeel zou ik willen zeggen.'

Dennis Weening stelde donderdag dat Art zijn vervanger is bij Expeditie Robinson. 'Wat ik heb begrepen is dat hij het gaat doen, ja. Ik weet niet hoe de verdere communicatie hierover verloopt, maar dat is wat ik heb gehoord in elk geval', aldus de presentator. Hij maakte eerder deze week bekend dat hij niet vrijwillig stopt met het programma. RTL liet het eerder lijken alsof Dennis het te druk had met het opzetten van een eigen bedrijf en dat hij daardoor geen tijd meer zou hebben.