Placeholder

Arie Boomsma wil kind opvoeden met open geest

Het vaderschap maakt van Arie Boomsma geen planner. “Ik heb nooit vijf- of tienjarenplannen gehad en dat weiger ik nu ook”, zegt de 41-jarige presentator.

Arie heeft zijn hele leven ‘echt in het moment geleefd’. Toch zet de komst van zijn eerste kind hem aan het denken. “Ik merk wel dat, nu er een ander leven in mijn leven komt waarvoor ik verantwoordelijk ben, ik me steeds meer afvraag in wat voor wereld zo’n kind terechtkomt. Wat kan ik bijdragen om die wereld mooier te maken? En welke zekerheden kan ik bieden?”

De wereld een beetje mooier maken wil Arie ook met zijn nieuwe programma Van Hagelslag Naar Halal over drie Nederlandse meiden die zich hebben bekeerd tot de islam. Mocht zijn kind dat ook doen, zou Arie dat ‘best wel moeilijk vinden’. “Daar heb ik het met m’n vrouw veel over gehad. Ik weet niet zo goed wat ik zou doen…” vertelt hij in het AD

De kleine Boomsma wordt in ieder geval opgevoed met een open geest. “Stel dat wij twee keer in de maand naar de kerk gaan, dan zal ik het ook eens meenemen naar de synagoge en de moskee. En hem of haar het werk van Nietzsche laten lezen. Hopelijk kan ik het daarmee een goed inschattingsvermogen en een wijs pakket aan waarden meegeven.”