×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Arie Boomsma keert terug bij EO

26.04.2018 -

Arie Boomsma heeft besloten, ondanks zijn schorsing tien jaar geleden, terug te keren bij de EO: 'De tijd is rijp om programma's samen te gaan maken'.


'In de gesprekken over het tienjarig bestaan van L'Homo werd ik veel gevraagd naar mijn relatie met de EO, de omroep die mij een paar maanden schorste van televisie en radio na de covershoot van het blad. Gisteravond bij RTL Late Night gebeurde dat weer, en toen heb ik het maar gewoon gezegd: Ik ga weer samenwerken met de omroep die ik in 2009 verliet', schrijft Arie op zijn Instagram.

'Niet na de schorsing, pas later nadat een nieuw programma – Loopt Een Man Over Het Water – werd teruggetrokken. Een programma waarin cabaretiers carte blanche zouden krijgen om een set te schrijven over geloof. En bij spot, kritiek of blasfemie zouden we dan het gesprek aangaan over vrijheid van meningsuiting, kwetsen, de rol van geloof in onze samenleving, persoonlijke interpretatie over en weer. Een klein deel van de EO-achterban reageerde verontwaardigd. Er kwamen opzeggingen, nog voordat het programma op televisie kwam. De omroep trok het terug. En ik vond dat ik daarna niet meer creatief vrij en scherp bij de EO kon werken. In goed overleg vertrok ik naar de KRO', vervolgt de alleskunner. 

Maar, niet voorgoed zo blijkt: 'Inmiddels zijn we tien jaar verder. De EO maakt mooie, relevante programma's over thema's die destijds nog vermeden werden. De tijd is dus rijp om dat soort programma's samen te gaan maken. In aanvulling op mijn werk bij andere zenders', zo besluit hij. En dat betekent dus dat Arie voortaan weer op zijn oude, vertrouwde plekje te zien zal zijn.

Bekijk het interview bij RTL Late Night hier.

 

In de gesprekken over 10 jaar @lhomo werd ik veel gevraagd naar mijn relatie met de EO, de omroep die mij een paar maanden schorste van tv en radio na de covershoot voor het blad. Gisteravond bij @rtllatenight gebeurde dat weer, en toen heb ik het maar gewoon gezegd; ik ga weer samenwerken met de omroep die ik in 2009 verliet. Niet na die schorsing, pas later nadat een nieuw programma, Loopt een man over het water, werd terug getrokken. Een programma waarin cabaretiers carte blanche zouden krijgen om een set te schrijven over geloof. En bij spot, kritiek of blasfemie zouden we dan het gesprek aan gaan over vrijheid van meningsuiting, kwetsen, de rol van geloof in onze samenleving, persoonlijke interpretatie over en weer. Een klein deel van de EO achterban reageerde verontwaardigd. Er kwamen opzeggingen, nog voordat het programma op tv kwam. De omroep trok het terug. En ik vond dat ik daarna niet meer creatief vrij en scherp bij de EO kon werken. In goed overleg vertrok ik naar de KRO. Inmiddels zijn we bijna tien jaar verder. De EO maakt mooie, relevante programma’s over thema’s die destijds nog vermeden werden. De tijd is dus rijp om dat soort programma’s samen te gaan maken. In aanvulling op mijn werk bij andere zenders. Ik vond het een mooi moment om dat gisteren, toen het over mijn schorsing ging, te kunnen “aankondigen”.

Een bericht gedeeld door Arie Boomsma (@arieboomsmainstagram) op