×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Arie Boomsma: ‘Ik zat er veilig, maar het was veel’

26.09.2017 -

Arie Boomsma heeft het naar zijn zin bij Net5. 'Ik heb nu een portefeuille met alléén maar programma’s waar ik volledig achter sta, die ik mooi vind en bij me passen', zegt de presentator, die vorig jaar de overstap van KRO-NCRV naar de SBS-zender maakte, in Metro.


Arie heeft wel even zijn draai moeten vinden bij de commerciële zender. 'Eerder maakte ik voor de zender 'The Island', daar kon ik mijn ziel nog niet helemaal inleggen. Dat was ‘minder typisch Arie’. Mensen dachten toen: wat gaat hij nu toch bij de commerciëlen doen?'

Met zijn 'overzichtelijke pakket' gaat het tegenwoordig heel lekker met Arie bij Net5. 'Bij de KRO maakte ik soms zes, zeven programma’s per jaar. Ik zat er veilig, maar het was veel'.

Dat zijn programma’s voor de publieke omroep meer kijkers trokken, is niet iets waar Arie over maalt. 'Ik weet dat als er 400.000 mensen kijken, ik het al heel goed doe. Op NPO 3 doet een goed programma 600.000 of 700.000. Maar sowieso, ik maakte al nooit miljoenenknallers'.