Arie Boomsma geschorst door EO

Arie Boomsma is de komende drie maanden niet te horen of te zien op de EO. De omroep schorst de presentator naar aanleiding van een fotoshoot. Boomsma is schaars gekleed op nog niet gepubliceerde foto’s voor het blad LINDA. Dat meldt nu.nl.

Arie mag drie maanden niet presenteren. Dat is lastig voor de omroep aangezien hij bijna dagelijks het radioprogramma Dit is de dag op radio 1 presenteert. Ook zou hij op 17 maart beginnen met een tweede seizoen van het televisieprogramma 40 dagen zonder seks. De EO haalt die show uit de programmering. Ook moet de EO op zoek naar een nieuwe presentator voor Ontopic. Boomsma presenteert dat iedere zondagavond op Nederland 3.

Op zijn weblog geeft hij een reactie op de schorsing. De presentator heeft spijt dat hij niet van te voren overlegt heeft. Dat is namelijk wel de bedoeling bij de omroep. “ik heb mijn team tekort gedaan. Zonder enige vorm van overleg heb ik besloten mijn eigen agenda te volgen,”schrijft Arie. “De schorsing komt hard aan. Maar ik accepteer hem en begrijp de keuze waarvoor ik mijn directie geplaatst heb.”

De EO-directeur Arjan Lock acht de actie van Arie schadelijk voor de omroep. “Wij willen het over de binnenkant van mensen hebben,” aldus een boze Arjan. “Het past niet bij de EO dat onze medewerkers opzettelijk schaars gekleed in welk blad dan ook poseren.”

De bewuste foto’s zijn gemaakt voor de eenmalige homoglossy van Linda de Mol. Dat wordt een zijtak van de LINDA. Het is een themanummer voor hetero en homomannen.