Arie Boomsma en Sophie Hilbrand tegen pesten

Arie Boomsma en Sophie Hilbrand zetten zich in tegen cyberpesten. In het BNN en KRO-programma Dag tegen pesten laten de twee verhalen horen van scholieren die gepest worden via internet, zo maakte BNN maandag bekend.

Arie en Sophie praten in het programma met pesters, slachtoffers, ouders en deskundigen. "Pesten is van alle tijden. Maar de manier waarop het gebeurt verandert voortdurend. Onze uitzending gaat over cyberpesten. Moeilijk te doorgronden, lastig te stoppen. Daarom is het belangrijk om er aandacht aan te besteden", laat Arie weten. Volgens Sophie begrijpen pesters vaak niet wat voor schade ze aanrichten. "Bij cyberpesten zien zij nog minder wat de reactie is van hun slachtoffers. Slachtoffers krijgen een valse start in hun jonge jaren, waar ze nog lang last van hebben. Daarom proberen we de kijkers bewust te maken van de gevolgen van cyberpesten."

In Dag tegen pesten is presentator Tim Hofman ook te zien. Hij gaat langs bij verschillende slachtoffers, hij leidt ook een experiment waarbij te zien is hoe kinderen reageren op een situatie waarin ze gepest worden. Dag tegen pesten wordt op dinsdag 15 april uitgezonden. Hierna is de Amerikaanse documentaire Cyber Bully te zien.