Aretha Franklin haalt uit naar Beyoncé

Aretha Franklin is boos op zangeres Beyoncé. Aretha, die tegen het eind van de jaren 60 de bijnaam ‘queen of soul’ kreeg, moest even slikken toen Beyoncé haar grote idool Tina Turner afgelopen zondag bij de Grammy Awards aankondigde als ‘the queen’.    

Franklin zei hierover in een verklaring “Ik weet niet zeker op wiens tenen ik heb gestaan of wiens ego ik heb gekneusd bij de Grammy-schrijvers of Beyoncé,  maar ik doe het af als een goedkope manier om onrust te stoken.”

Beyoncé en Tina Turner traden samen op tijdens de uitreiking van de Grammy Awards. De dames gaven een spetterend optreden weg waarbij ze de nummers ‘What’s love got to do with it’ en ‘Better be good to me’ lieten horen. Voordat de twee diva’s met hun ‘killer legs’ het podium betraden, bracht Beyoncé een eerbetoon aan een aantal souliconen die onze aardbol rijk is. In haar korte praatje werd Aretha ook nog genoemd door de zangeres, maar dit viel in het niets bij wat ze vervolgens over haar grote voorbeeld Tina zei.

“Maar er is één legende die de essentie bezit van al deze dingen: de glamour, de soul, de passie, de kracht en het talent”, aldus Beyoncé die met deze woorden op Turner doelde.

Aretha was not amused.