Placeholder

Anouk koningin van Pinkpop

Met haar optreden op Pinkpop zaterdag heeft Anouk Limburgse festivalgeschiedenis geschreven. De rockchick stond voor de zesde keer op het podium in Landgraaf. Niemand anders sierde zo vaak de line-up van het driedaagse popfestival.

Anouk speelde eerder in 1998, 2002, 2003, 2009 en 2012 op Pinkpop. Festivalbaas Jan Smeets kondigde haar zaterdag liefkozend aan als 'mijn grote vriendin'.

De zangeres en de Pinkpoppers gingen niet zo lekker van start. Tijdens haar eerste keer in Landgraaf werd Anouk bekogeld met eieren. Waarop ze zichzelf meteen onsterfelijk maakte door ter plekke haar besmeurde shirt uit te trekken en in haar knalrode bh verder te zingen.

Inmiddels is de zangeres al lang geen controversiële boeking meer en zingt het publiek vol overgave al haar hits mee. Bij het inzetten van klassieker Nobody's Wife steeg zelfs een luid gejuich op vanaf het bomvolle veld. Anouk is anno 2015 niet meer zo fit als ten tijde van haar debuut op Pinkpop. Na het stevige rocknummer vraagt ze haar band de set list te wijzigen en de ballad Lost te spelen. "Sorry jongens, ik probeer het écht dat sporten. Maar ik haat het!" Om daarna wel vol energie af te sluiten met de knaller Girl.

Anouk had zaterdag als extraatje ook collega Douwe Bob meegenomen naar Landgraaf voor een live-uitvoering van hun duet Hold Me.

Anouk met festivalbaas Jan Smeets