Anouk haalt uit naar klagende fans

Anouk is niet te spreken over een aantal klagende reacties van teleurgestelde fans op het feit dat ze een concert af moest zeggen in oktober. “Blijf vooral weg. Pleur op”, aldus de zangeres.

 “Ik ben geen bloody robot. Het feit dat ik laat afzeg is alleen maar omdat ik het uiterste eruit haal, omdat ik dacht ik ga het toch doen. Ziek is ziek.”
Anouk heeft overigens ook geen goed woord over voor de hatelijke reacties die ze kreeg na haar kritiek op Zwarte Piet. “Ik vind het gewoon zo laf ik, kan het gewoon niet uitstaan.” De zangeres geeft aan dat ze wel vaker is bedreigd, ook toen ze een donkere vriend kreeg of ging trouwen met een donkere man. Een aantal bedreigers heeft ze haar adres gegeven, zodat ze het er met hen over kon hebben. “Er is niemand geweest,” vertelde ze in het programma Pauw & Witteman.
“Het is misschien ook niet zo’n slimme move, maar ja. Wat ga ik doen, ik kan bij de politie gaan zitten, en dat is dan dezelfde politie die vorig jaar Quinsy tegen de grond drukte", zegt de zangeres, doelend op de kunstenaar Quinsy Gario die zich verzet tegen Zwarte Piet. Hij werd hardhandig gearresteerd toen hij tegen Zwarte Piet demonstreerde.