Anouk gelukkig als single

Anouk heeft momenteel geen vaste relatie en dat is een eigen keuze, zo vertelt ze . "Ik weet het niet, het is iets waarvoor je moet openstaan. Ik ontmoet leuke mensen, maar iets vasts, nee, dat is voor mij heel ver weg."

De zangeres zegt dat ze niet weet of ze dit ooit weer wil. "Zoals het nu gaat, vind ik het heel fijn", vervolgt Anouk naan Veronica Magazine. "Het wordt steeds leuker met de kinderen, en ik ben blij dat we er zo sterk uitgekomen zijn." Toch mist Anouk soms wel iemand om tegenaan te kruipen. "Maar het is ook wel lekker om met niemand te hoeven overleggen. Ik ben liever alleen dan de manier waarop het de afgelopen jaren ging: dat er wel iemand is, maar ik het uiteindelijk toch allemaal alleen moet doen. Ik leef met de dag. Het is goed zo", aldus Anouk.
In het interview heeft Anouk het ook over de ophef die ontstond nadat ze zich had gemengd in de Zwarte Piet-discussie. Ze kreeg er zelfs doodsbedreigingen om. "Ik brush het van me af, maar ik heb er zeker wakker van gelegen: dat mensen zo kunnen zijn", vertelt Anouk. "Dat je eerst zo wordt geroemd op het Songfestival en daarna verguisd, dat zegt ook wat over hoe betrekkelijk het allemaal is. Weet je, iedereen komt een keer aan de beurt."