Annet Malherbe zegt nee tegen Matthijs

Actrice Annet Malerbe is al meerdere keren gevraagd om de rol van tafeldame in De Wereld Draait Door op zich te nemen, maar ze blijft 'nee' zeggen.

BekendNederland hoopt elke dag weer om te worden uitgenodigd bij De Wereld DraaitDoor van Matthijs van Nieuwkerk. Toch zijn er uitzonderingen. GooischeVrouwen-actrice Annet Malherbe is meer dan eens gevraagd als tafeldame, maarzij weigert steeds weer. Zelfs de royale vergoeding kan haar niet over destreep trekken.

Tafelheer of -dame zijn bij De Wereld Draait Door is eenlucratieve baan. Hugo Borst, om de drie à vier weken zelf tafelheer, vertelt: “Voor niks gaat de zon op. Uiteraard krijg ik betaald.” Hoeveel hij en deandere sidekicks verdienen is geheim. Contractueel mogen ze daar geenuitspraken over doen. ’Iedereen onderhandelt voor zichzelf,’ bevestigt Borst. 

Halina Reijn, een van de weinige tafeldames, lijkt minder goed onderhandeld tehebben: “Het is echt niet iets waar je rijk van wordt; je doet het omdat je hetleuk vindt.” Ter vergelijking: bij RTL Boulevard krijgen de deskundigen 1000 euro per aflevering. Dat onthulde Maik de Boer aan Weekend. DWDD zou een vergelijkbare vergoeding betalen aan de sidekicks.

Het lijkt een lastige opgave om ’scherpe’ vrouwen tevinden voor de rol van tafeldame. De meest gevraagde sidekicks zijn dan ookmannen. Marc-Marie Huijbregts, Jan Mulder, Giel Beelen, Jort Kelder en HugoBorst zorgen altijd voor leven in de brouwerij. Toch is er één vrouw dieMatthijs van Nieuwkerk graag zou contracteren. Hij is erg gecharmeerd van AnnetMalherbe, die nooit een blad voor de mond neemt. Maar anders dan de meesteBN’ers die worden benaderd, bedankte Annet voor de eer. “Ik ben al een paarkeer gevraagd,” vertelt ze. “Maar ik zal nooit iets op tv doen wat niet mijnwerk is. Dan lig je ’s avonds in je bed en denk je: Nou, nou, wat een bijdrage hebik weer geleverd aan de samenleving. Ik wil aan het einde van de dag gewoontevreden zijn over mezelf.”

Ook de royale vergoeding kan Annet niet over de streeptrekken. “Dan maar een iets minder vette bankrekening.” Momenteel vervultslechts een handjevol tv-vrouwen de rol van tafeldame. Naast Halina is YvonJaspers populair. Zij wist Dirk Scheringa’s kwelgeest Pieter Lakeman teverleiden tot een woedeuitbarsting. Dat zorgde voor flink wat commotie.