Anne van Egmond stopt, maar met tegenzin

Anne van Egmond (69) heeft er grote moeite mee dat ze stopt met radiomaken en met pensioen moet. Zaterdag presenteert zij voor het laatst haar radioprogramma Egmond Binnen bij RTV NH, waarin ze wekelijks op zoek gaat naar vergeten muziek.

Anne van Egmond was negentien jaar lang te horen bij de regionale zender in Noord-Holland, waar ze terechtkwam na haar vertrek bij de KRO waar ze jarenlang Adres Onbekend presenteerde. Als het aan Anne had gelegen, gaat ze nog niet met pensioen. ''Ze willen verjongen, dus ik moet op mijn 69e weg. Geloof me, dit raakt me'', vertelt de radiopresentatrice.

''Toen ik te horen kreeg dat ze van me af wilden, was ik lamgeslagen. Ik voelde even niets meer." Ze wijst op de hoge luistercijfers van haar programma. ''Ik begrijp het gewoon niet. De luisteraars begrijpen het ook niet. Het maken van radioprogramma's is voor mij een manier van leven geworden. De radio is mijn leven. Ik kan denk ik niet zonder, na vijftig jaar."

Zaterdag 20 augustus volgt nog een bijzondere radio-uitzending die drie uur lang geheel in het teken zal staan van Annes afscheid. In dit programma kijkt Anne van Egmond samen met NH-presentator Karin Douma, gasten, familie en collega’s terug op de afgelopen jaren.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen