Anna Drijver: ‘Verliefd zijn is niet leuk’

Anna Drijver mag dan heel gelukkig zijn in de liefde, toch vertelt ze dat verliefd zijn eigenlijk helemaal niet leuk is. "Verliefdheid, van die echt heftige, betekent slecht eten, slecht slapen, bij alles wat je meemaakt aan hem denken, je lichaam zit constant in angst", aldus de actrice.

Drijver is vanaf donderdag te zien in de nieuwe Nederlandse film Smoorverliefd. Daarin speelt ze een vrouw van wie de relatie aardig is ingedut, daarom begint ze een spannende affaire met een collega. Zelf kan ze zich niet voorstellen dat ze dit ooit zou doen. "Vreemdgaan, zoals ik in deze film doe, daar moet ik al helemaal niet aan denken. Ik zou steeds het gevoel hebben dat iedereen aan je voorhoofd kan zien aan wie je denkt," vertelt ze aan Sp!ts.

Volgens de actrice zijn het niet alleen vrouwen die hopeloos verliefd kunnen worden en daardoor niet meer zichzelf zijn. "Ik ken ook wel een hoop mannen bij wie het hoofd echt op hol slaat hoor. Het is alleen niet zo gewoon voor ze om daar over te praten", aldus Anna. "Toch wordt mijn vriend regelmatig door vrienden van hem gebeld die zich ontzettend druk maken over één of andere vrouw."