Anita vond zichzelf helemaal geen ‘lekker wijf’

Anita Witzier werd vaak gezien als ‘lekker wijf’ toen ze bij Veronica werkte. Maar ze vond zichzelf vroeger nooit zo bijzonder. Pas na haar 35e werd ze 'aantrekkelijk', zo vertelt ze. “Daarvoor was het niet veel. Ik vóélde mezelf allerminst een lekker wijf.”

Hoe het komt dat Anita (53) zichzelf pas later zag als iemand die er mag wezen, weet ze zelf ook niet vertelt ze aan Veronica Magazine. “Destijds zag ik dat totaal niet. Ik voelde me zelden knap, aantrekkelijk of leuk. Heel erg lang ben ik verschrikkelijk onzeker geweest, vroeg ik me af of ik het allemaal wel goed deed, of het wel deugde.”

Alles veranderde toen Anita reuma kreeg en ging scheiden. “Als alles wegvalt, ontdek je dat je veel meer kunt dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Je voelt eerst paniek. Daarna is het rustig ademhalen en dan ontdek je dat je helemaal niet naar beneden dondert. Dat is fantastisch.”

Inmiddels lacht het leven de presentatrice weer toe. Ze is voor de derde keer getrouwd, en is maandag te zien op televisie met Memories Extra, waarin wordt teruggekeken op de verhalen van jeugdliefdes die elkaar via het programma terugvonden.

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen